Kvinner leder alle hotellene

 

Haut Nordic er ikke som andre hotellkjeder. Samtlige av hotellene ledes av kvinnelige hotelldirektører.

– Ikke helt tilfeldig, sier konsernsjefen.

 
- Vi er stolte av å jobbe i organisasjon som Haut Nordic der kvinner og kvinnelige ledere heies fram, sier hotelldirektørene Silje Jørgensen (til venstre), Karoline Hammer-Larsen og Janne Johansen, her sammen med administrerende direktør Sondre Prestegard

- Vi er stolte av å jobbe i organisasjon som Haut Nordic der kvinner og kvinnelige ledere heies fram, sier hotelldirektørene Silje Jørgensen (til venstre), Karoline Hammer-Larsen og Janne Johansen, her sammen med administrerende direktør Sondre Prestegard

 
 

Hotellbransjen har tradisjonelt hatt høy andel kvinnelige arbeidstakere, men hvordan er egentlig fordelingen mellom kjønnene blant hotellsjefer? Ifølge NHO Reiseliv viser medlemstall at andelen kvinnelige hotelldirektører er 70 prosent i First, 53 prosent i Choice, 41 prosent i Scandic og 40 prosent i Thon. Selv om tallene indikerer en viss grad av likestilling på toppnivå i norske hotellkjeder, er det ingen som matcher Haut Nordic som har 100 prosent kvinnelige hotelldirektører.

 

-Ikke tilfeldig

- Klart jeg er stolt av statistikken og ikke minst av jobben hotelldirektørene våre gjør!

Administrerende direktør Sondre Prestegard i Haut Nordic mener det vil ha en positiv oppside for bransjen hvis antallet kvinnelige hotelldirektører blir enda større på landsbasis.

- Jeg har veldig gode erfaringer med kvinnelige toppsjefer i hotellbransjen. De har en enorm gjennomføringsevne, er dyktige motivatorer og svært dyktige på både organisere og analysere. Det at vi kun har kvinnelige hotelldirektører er derfor ikke helt tilfeldig. Står det mellom en mann og kvinne med like sterke CV-er, tilsier vår erfaring at vi bør velge kvinnen, sier Prestegard.

 

Haut Nordic er et hotell- og restaurantkonsern som består av ulike restaurantkonsepter og tre hoteller. Om et år åpner hotell nummer fire. Kjell Inge Røkke-eide Aker sitt eiendomsselskap er inne på eiersiden og Prestegard har ambisjon om at Haut Nordic skal vokse med ytterligere fem til ti hoteller i løpet av få år.

 

- Neste nye hotell blir Miklagard som åpner i 2020. Det blir Gardermoen-regionens største hotell og et eksklusivt alternativ i naturskjønne omgivelser til dagens mer tradisjonelle flyplass-hotell, sier Prestegard.

 

- Heier på kvinner

Hotelldirektør på Miklagard blir Silje Jørgensen som i dag har samme stilling på Clarion Collection Hotel Grand, Gjøvik.

- Hun har gjort en fenomenal jobb og er den beste hotelldirektøren vi kunne fått. Når Silje flytter blir hennes nåværende stilling ledig. Om den skal fylles av en dame? For å si det sånn: Det blir den beste kandidaten. Nettopp derfor blir ingen overrasket om vi ender opp med en ny kvinnelig hotelldirektør.

 

Den nye Miklagard-sjefen er stolt av å jobbe i et selskap der kvinner får så mange muligheter.

- Norske kvinner blir utvilsomt skadelidende for en del usynlig diskriminering i arbeidslivet. Jeg er stolt av å jobbe i et hotellkonsern der det ikke er tilfellet. Kvinner heies fram på alle nivåer i organisasjonen, og det høye antallet kvinnelige leder i Haut Nordic reflekterer en viktig del av bedriftskulturen vår, sier Jørgensen.

 

Også hotelldirektør Janne Johansen ved Quality Hotel Grand Kongsberg tror kvinnelige ledere i hotellbransjen tilfører arbeidsplassen sin dimensjoner som menn ikke nødvendigvis gjør i like stor grad.
- «Kvinner er best på multitasking», er forslitt begrep. Samtidig har det noe for seg, og min erfaring er at kvinnelige ledere er ekstra dyktige til å balansere forventninger, gjøremål og prioriteringer, sier Johansen.

Hotelldirektør Karoline Hammer-Larsen ved Quality Hotel Strand i Gjøvik synes det flott at andelen kvinnelige hotelldirektører i Haut Nordic er så stor.
- Jeg er heldig som har mange dyktige kvinnelige og mannlige ledere som jobber i min organisasjon. For å få frem det beste av medarbeiderne tror jeg på en god miks mellom kjønnene på alle nivåer og i alle prestasjonsmiljøer. Når det er sagt, så er jeg selvsagt stolt av at det er så mange kvinnelige hotelldirektører i Haut Nordic. Vi er et moderne hotellkonsern og en høy andel kvinnelige toppledere er et uttrykk, for dette.